Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

ЦВК звітує про свою діяльність

21.03.2024 - 15:44

Відповідно до вимоги Стратегічного плану Центральної виборчої комісії на 2020 – 2025 роки щодо публічного звітування Комісія оприлюднила річний звіт своєї діяльності.

“У 2023 році наскрізною у діяльності Комісії була тема повоєнних виборів. Усі чітко розуміють, що вибори після нашої перемоги стануть найскладнішими в історії України. Ми зіштовхнемось з такими викликами, як мільйони внутрішньо переміщених осіб та українських виборців за кордоном, яким треба забезпечити право голосу, зруйнована інфраструктура, зокрема, вже відомо про 7,5 тисяч виборчих дільниць, які непридатні для використання, неактуальні списки виборців тощо.

Водночас до повоєнних виборів в Україні буде прикута увага всього цивілізованого світу. Ці вибори мають підтвердити цілковиту обґрунтованість наших євроінтеграційних прагнень, їх потрібно провести відповідно до кращих світових практик і з дотриманням високих стандартів. Саме тому в 2023 році Комісія активно продовжила розпочату ще у 2022 році роботу над підготовкою до повоєнних виборів.

Наша перемога у війні на полі бою – це не остання битва за свободу та демократію. Ми маємо продовжити утверджувати європейські цінності у повоєнному житті, і одним з найважливіших завдань повоєнного відновлення буде необхідність виграти битву за демократію на виборчих дільницях. Тому, поки маємо час, мусимо зробити все для того, щоб належним чином підготуватися, що й намагалася робити Центральна виборча комісія у 2023 році”, – зазначив Голова Комісії Олег Діденко.

Зібрана інформація у звіті розділена на 8 розділів:

– Підготовка до повоєнних виборів.

– Діяльність ЦВК у цифрах.

– Державний реєстр виборців.

– Інклюзивність.

– Комунікація.

– Міжнародна співпраця.

– Реакція Комісії на спроби рф знецінити інститути демократії.

– Робота з молоддю.

Отже, запрошуємо до ознайомлення: Звіт Центральної виборчої комісії за 2023 рік.

Пресслужба
Секретаріату Комісії