Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

ЦВК затвердила Антикорупційну програму на 2024 – 2026 роки

23.04.2024 - 18:06

На виконання Закону України “Про запобігання корупції” Центральна виборча комісія затвердила Антикорупційну програму ЦВК на 2024 – 2026 роки.

Цей документ передбачає продовження реалізації заходів, які були визначені Антикорупційною програмою ЦВК на 2021 – 2023 роки. Нинішня програма спрямована на подальше удосконалення системи запобігання і протидії корупції в Комісії, забезпечення злагодженості та системності антикорупційної діяльності структурних підрозділів Секретаріату Комісії. А також – на подальше впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зменшення впливу корупційних ризиків на діяльність ЦВК та підвищення рівня довіри суспільства до діяльності Комісії.

Положення цієї програми є обов’язковими для дотримання всіма членами Комісії та працівниками її Секретаріату. Також Антикорупційна програма ЦВК буде надіслана до Національного агентства з питань запобігання корупції.

За результатами виконання Антикорупційної програми ЦВК на 2021 – 2023 роки реалізовано повністю 42 заходи впливу на виявлені корупційні ризики. Водночас 8 заходів реалізовано частково у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану, 5 заходів виконано частково у зв’язку з іншими об’єктивними обставинами, що унеможливили їх виконання. Повна реалізація зазначених заходів планується протягом 2024 – 2026 років.

Відповідно до результатів оцінки виконання попередньої Антикорупційної програми удосконалено систему запобігання та виявлення корупції в Комісії, прийнято організаційно-розпорядчі акти, спрямовані на впровадження механізмів прозорості, доброчесності та мінімізації (усунення) корупційних ризиків у діяльності ЦВК. 

Пресслужба
Секретаріату Комісії