Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

Комісія розглянула окремі питання діяльності Лохвицької міської ТВК

28.02.2024 - 15:25

Як повідомлялося, 18 січня 2024 року Центральна виборча комісія  визнала Олега Горобця обраним депутатом Лохвицької міської ради на перших місцевих виборах від Полтавської обласної організації політичної партії “ДОВІРА”. А також – зобов’язала керівництво Лохвицької міської територіальної виборчої комісії вжити заходів щодо повідомлення Олега Горобця про визнання його обраним депутатом та необхідність подання до ТВК для реєстрації його депутатом передбачених законом документів.

12 лютого 2024 року до Комісії надійшло звернення голови Лохвицької міської ТВК, з якого вбачалося, що на виконання вищезазначеного рішення ЦВК Олега Горобця було повідомлено про визнання його обраним депутатом Лохвицької міськради, а також – що він подав до ТВК заяву про реєстрацію його депутатом цієї ради.

Проте, як поінформував голова цієї ТВК, неодноразово скликані засідання цієї виборчої комісії, до проєктів порядків денних яких було включено питання про реєстрацію Олега Горобця депутатом міськради, не відбулися через їх неповноважність. Отже, передбаченого Виборчим кодексом рішення вказана ТВК не ухвалила. У зв’язку з цим голова Лохвицької міської ТВК просив ЦВК прийняти відповідне рішення.

Також Комісія взяла до уваги додані до звернення документи щодо неявки на два і більше засідання ТВК без поважних причин заступника голови цієї виборчої комісії та шести її членів.

Тому з метою забезпечення реалізації виборчих прав громадян України, керуючись наданими законами України повноваженнями, Комісія під час сьогоднішнього засідання розглянула та вирішила вищезазначене питання самостійно.

Зокрема, ЦВК визнала такою, що не відповідає вимогам законодавства про вибори та порушує виборчі права громадян, бездіяльність Лохвицької міської ТВК, що полягає у неприйнятті зазначеного рішення, та зареєструвала депутатом Лохвицької міськради Олега Горобця, обраного в ТВО № 2 за територіальним виборчим списком від Полтавської обласної організації політичної партії “ДОВІРА”.

Також ЦВК зобов’язала керівництво Лохвицької міської ТВК оголосити на найближчому засіданні ТВК вказане рішення Комісії.

Окрім того, Комісія достроково припинила повноваження шести членів цієї комісії, у зв’язку з двома і більше неявками на засідання ТВК без поважних причин. 

При цьому місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу Лохвицької міської ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено, можуть не пізніше 16 години 45 хвилин 1 березня 2024 року подати до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної виборчої комісії.

Окрім того, ЦВК прийняла рішення повідомити місцеву організацію політичної партії, за поданням якої до складу цієї ТВК включено заступника голови комісії, про наявність підстав для дострокового припинення його повноважень у зв’язку з двома і більше неявками на засідання виборчої комісії без поважних причин та про можливість внесення до ЦВК не пізніше 16 години 45 хвилин 1 березня 2024 року подання про його заміну.

Пресслужба
Секретаріату Комісії